Andries Bezuidenhout. Oopmond, Nelspruit, in beeld

Elke keer besluit ek voor die tyd dis die laaste keer wat ek dit doen en elke keer is ek na die tyd lus om dit weer te doen.

Ry Donderdagoggend by die lughawe verby om vir NP van Lykskou, ook bekend as Danie Marais, op te laai. Ry deur die Hoëveld, verby die kragdrade, mynhope, later net grasvelde, heuwels met koue damme en koeie wat stram wag vir die somer se eerste reën. Dan sak ons af Laeveld toe, verby Mbombela-sokkerstadion, tot in Nelspruit. Boek by die hotel in, vind ʼn kroeg oorkant die pad waar ons solank ʼn slukkie Jack Daniels en splinters ysberg kan kry.

Een vir een sluit hulle aan. Die seremoniemeester: Hoerneef (Melt Sieberhagen). Die digters: Joe Moer! (Johannes Prins), Breyten Lykverdag (Niel van Deventer), Rene Renaaisaans (Rene Bohnen). Ek (DJ Stotterman) en NP van Lykskou (Danie Marais) is reeds daar. Die musikante: Erik Klaphom (Nardus du Plooy), Steve Vaierband (Jaco Lotter) – beide van Die Kaalkop Waarheid, of DKW; en Kort Derm (Dawie de Jager) en Elvis Prinsloo (John-Henry Opperman) – van Klopjag. Heel laaste kom Ingrid Dronker (Ronel Nel), wat die hele konsep aanmekaargeslaan het, en Sheila Concussion (Charlene McKenzie), ons tellinghouer.

Dis heel eenvoudig. Twee spanne digters kry onderwerpe uit die gehoor om kitsgedigte van te maak. Hulle kry tien minute. Dan kry die musikante twintig minute om van die gedigte te toonset. Die gehoor stem vir watter span moet wen. Die resultaat – baie pret, ʼn paar nuwe gedigte en twee nuwe songs. Alles binne die bestek van bietjie langer as ʼn uur.

Ons debrief by Aardklop. Ingrid Dronker wonder of sy nie beeldende kunstenaars ook moet betrek nie. Ek dink dis ʼn uitstekende idee!

"Voel Die Zen", of so iets...

Voel Die Zen, of so iets...

 

NP van Lykskou lees en Joe Moer! lag

Hoerneef hou al die lyne vas.

Kort Derm en Elvis Prinsloo toonset iets oor 'n renoster.

NP van Lykskou lees uit sy ouvre.

Rene Renaaisaans kyk na die berge en Breyten Lykverdag kyk toe.

DJ Stotterman en Ingrid Dronker drink en stotter.

Die foto’s het ek van Oopmond en Rene Bohnen se Facebook sites gesteel. Skaamteloos. Gaan loer hier vir meer.

Bookmark and Share

Comments are closed.