Fees vir Afrikaans in Amsterdam

Festival voor het Afrikaans

Festival voor het Afrikaans

Goeie nuus is dat daar van 17 tot 19 Junie vanjaar ‘n besonderse fees in Amsterdam gaan plaasvind. Dit is naamlik die Festival voor het Afrikaans wat deur die Stichting Solidariteitsfonds voor Afrikaans gereël word: “Speciaal om de band met het Nederlands te vieren zullen deze en nog meer Zuid-Afrikaanse beroemdheden naar Amsterdam afreizen voor het Festival voor het Afrikaans. Van 17 t/m 19 juni 2011 staat het Afrikaans drie dagen lang centraal in muziek, toneel, literatuur, poëzie en lezing. Zelfs de beroemde dichter-schrijver Breyten Breytenbach geeft acte de presence evenals de schrijvers EKM Dido en Ronelda Kamfer en de populaire Zuid-Afrikaanse zanger-cabaretier Niël Rademan. De toneelduo’s Gideon van Eeden en Louise van Wingerden, en Calvin Ncqaku en Themba Ndimande geven in hun stukken, soms op hilarische wijze, een inkijkje in het hedendaagse Zuid-Afrika.”

Geoordeel aan bogenoemde aanhef op die amptelike webblad beloof dit beslis om iets baie spesiaals te wees. En met die volgende doelstelling as uitgangspunt, kan dit dan ook nie anders wees nie: “Het festival wil laten zien dat het Afrikaans niet ‘zomaar een taal’ is, maar een springlevende taal in Zuid-Afrika met een rijk cultureel leven. Een taal die verbonden is vooral aan de zogenaamde kleurlinggemeenschap en de blanke gemeenschap van Zuid-Afrika. Met het festival willen we Nederlanders dan ook niets minder dan ‘verleiden tot het Afrikaans’ via muziek, toneel, literatuur en informatie. Daarmee laten we de veelzijdigheid en culturele rijkdom van de Afrikaanstalige gemeenschap laten zien en willen we de onderlinge verbondenheid van het Nederlands en het Afrikaans onderstrepen.”

‘n Mens kan maar net hoop dat dié besonderse inisiatief in hul duisende ondersteun sal word.

Die volledige program kan op die volgende webblad gevind word.

***

Sedert Vrydag het daar twee nuwe bydares bygekom: Edwin Fagel besin in Wisselkaarten oor melancholiese bewegings, terwyl Egonne Roth in Buiteblik oor Olga Kirsch en Jerusalem se Internasionale Boekefees skryf.

Geniet die week wat op hande is …

Mooi bly.

LE

 

Bookmark and Share

Comments are closed.