Wêreld se boekehoofstad bou allemintige boeketoring

Toring van Babel

Toring van Babel

Die Argentynse hoofstad, Buenos Aires, is vir vanjaar aangewys as die wêreld se boekehoofstad. Om dié geleentheid te vier, is daar besluit om ‘n boektoring op te rig by die Plaza San Martín. Hierdie tydelike monument, wat ter ere van die kunstenaar Marta Minujin opgerig is, bestaan uit 30,000 boeke in vyftig verskillende tale wat hemelwaarts spiraal.

Luidens Hans Cottyn van De Papieren Man, die volgende: “Buenos Aires Capital Mundial del Libro organiseert tot in het najaar een rist aan activiteiten. Zo zijn er bijvoorbeeld literaire wandelingen uitgestippeld rond belangrijke schrijvers uit Buenos Aires zoals Roberto Arlt, Julio Cortázar en natuurlijk Jorge Luis Borges. Er worden lezingen gegeven en literaire prijzen uitgereikt, er zijn leesclubs, schrijfwedstrijden en boekontbijten …”

Logo

Logo

Die aanwys van die wêreld se boekehoofstad word gekoördineer deur die International Publishers Association (IPA), die International Booksellers Federation (IBF) en die International Federation of Library Associations and Institutions (IFLA). Vorige stede wat dié eer te beurt geval het, is: Madrid (2001), Alexandrië (2002), Nieu Delhi (2003), Antwerpen (2004), Montreal (2005), Turyn en Rome (2006), Bogotá (2007), Amsterdam (2008), Beiroet (2009) en Ljubljana (2010). Volgende jaar is dit die Armeense hoofstad, Yerevan, se beurt om onder die waaksame oog van die internasionale boekewêreld die belang van boeke in hul landstreek te promoveer.

***

Al wat sedert gister bygekom het, was die persverklaring oor Ziyawa wat Saterdagaand in Mamelodi plaasvind, wat deur Andries Bezuidenhout geplaas was; gewis ‘n geleentheid om by te woon indien jy jou in daardie omstreke bevind.

Mooi bly.

LE

 

 

Bookmark and Share

Comments are closed.

  •