Nuwe Publikasie: Skynskadu (Christine Barkhuizen le Roux)

Skynskadu

Christine Barkhuizen le Roux

 

Skynskadu is ʼn uitsonderlike versameling van Christine Barkhuizen le Roux se nuutste gedigte. Met gedigte wat opgedra word aan onder meer Breyten Breytenbach, vorm die kritiese beskouing van lig teenoor donker ook deel van ʼn groter digterlike diskoers. Op die ingevoegde CD is daar toonsettings deur Olga Leonard, Babette Viljoen en Trudie Leonard Prinsloo saam met Christine se eie voorlesing van haar werk. Opnames gedoen deur Henk Steenkamp van Music@Work.

Biografiese inligting: Christine Barkhuizen le Roux is ʼn erkende skrywer, digter en vertaler. Twee van haar boeke is al op RSG voorgelees en enkele titels word ook in die Laelande uitgegee. Sy woon saam met haar man, Bertus, op ʼn plaas naby Barrydale en skilder graag. Christine gaan skryf jaarliks in die buiteland, aangesien die spanning tussen dit wat bekend en onbekend is, ʼn groot invloed op haar kreatiwiteit en skryfwerk het. (Naledi, 2015; R179 (BTW Ingesluit) – CD INGESLUIT; BLADSYE: 108, FORMAAT: sagteband; ISBN: 978-0-928316-11-7; EPUB; PUBL. DATUM:  15 Junie 2015)

.

’n knypie twak
vir Braam op sewentig

hy roer die geure om en om
stryk oor die wit kenbaard en kop
druk hier en daar knippies tabak
verbode feit met duim en vingers vas
blaas ring op ring gedagtes uit
soos wat hy aansteek teug en trek

’n nuwe stopsel vir ’n dampie-slaan
meng hy en maak dit vurig brand
totdat die hele Kannaland se berg
van swart tot rookwit wolke skuim

die Klein-Karoo se kind sal eeue lank
met duimsuig uit sy pruimpies pronk
toorstories uit dié heer se pyp:
Abraham de Vries van Donk

(Uit: Skynskadu, Naledi, 2015)

.

Bookmark and Share

Comments are closed.