Nuwe publikasie: Donkerwerk (Nini Bennett)

Omslag

Donkerwerk

Nini Bennett

In Donkerwerk word daar gefokus op die dialektiese interafhanklik-heid van alle dinge. Daar word besin oor die nietigheid van die mens teenoor die mistieke grootsheid van die heelal, maar ook op die verhouding tussen die mens en die natuur.

Tematies handel die verse oor kinderloosheid, verganklikheid, die liefde, familie, geskiedenis, musiek en oorlog. Bekendes soos Dracula, Paul Celan en Stephen Hawking word aan die hand van portretstudies verbeeld, terwyl sosiale en persoonlike onrus die spilpunt van sommige verse vorm.

Oor die outeur: Nini Bennett behaal haar MA-graad in Skeppende Skryfkuns met lof aan die Universiteit van Kaapstad onder leiding van Etienne van Heerden. In 2002 debuteer sy met ’n bundel kortverhale Stoornis, wat in 2003 bekroon word met die UJ-debuutprys. In 2008 wen sy die internasionale Room to Read-prys in die kategorie Afrikaans, en die jeugverhaal, Die storie van Vusi se orkes, sien die lig in elf amptelike landstale. Haar debuutdigbundel, Kodeks verskyn in 2011 en Boekstaaf in 2015. Sy woon in Kaapstad. Donkerwerk is haar derde digbundel.(Naledi, 2019. Prys: R220, 213mm x 137mm ; ISBN: 978-1-928426-60-8, sagteband)

Genus

Ons is die geveerde begeerte

van swaartekrag; swerfklip

se sleur in valleie

van verlatenheid. Ons leef,

die stamlyn van sterre

weinig meer

as organismes wat in die kelders

van ou vulkane voed. Ons dring

dieper as die oseaan se mantels

deur die sonlig- en skemer-

en digter as die middernagstreke vóór

die abissale vlaktes

die donkerwerk

van Hades binnegaan. Ons is

stofnaam; weinig meer.

(Uit: Donkerwerk, deur Nini Bennett.  Naledi, 2019)

Bookmark and Share

2 Kommentare op “Nuwe publikasie: Donkerwerk (Nini Bennett)”

  1. Alice Hendriks-Boshoff :

    Nini Bennett, baie geluk met jou aantreklike nuwe publikasie! Die enkele uittreksels wat jou ongeduldige lesers beskore was, het my net nog meer laat uitsien na die amptelike verskyning. As ek weer in Suid-Afrika kom, word dit my heel eerste aankoop!

  2. Nini Bennett :

    Baie dankie, Alice!