Nuwe bundel. Henriëtte van Wyk: ’n Bruin blaar tuimel

Henriëtte van Wyk

’n Bruin blaar tuimel

Voorblad

Henriëtte van Wyk verbeeld uiters raak (en nie sonder humor nie) die naderende wegtuimel vanaf dit wat ons lewe noem. Enersyds word daar oop-kop vrede gemaak met die erosieproses. Andersyds verwonder die liriese spreker haar daaraan dat sy dit wat voorheen misterieus en onsienbaar was, juis nóú – vanweë die stadiger pas – kan uitken en geniet.

– Dr. Chrisna Beuke-Muir, Senior Lektor (Afrikaans en Nederlands) aan die Universiteit van Namibië en medestigter van Windhoek Woordfees (2013)

Oor die outeur

Henriëtte van Wyk is gebore en getoë in Namibië. Mense, musiek, Afrikaans en haikoes is haar passie. In haar 33-jarige loopbaan as onderwyser het sy verskeie vakke onderrig (Gr. 1 tot Gr. 12). Daarvoor, asook vir haar poësie, ontvang sy sedert 2007 verskeie ATKV-toekennings.

Henriëtte is die stigter van ’n nasionale skoolskryfkompetisie. Sy tree ook op as digkunsbeoordelaar.

In 2016 publiseer sy ’n digbundel, Padhaikoes uit Namibië. Van haar gedigte is in 2018 en 2019 in Stemme uit Namibië 1&2 opgeneem. In die 2019 Windhoek Woordfees-skryfkompetisie deel sy die tweede plek in digkuns.

’n Bruin blaar tuimel is haar volwaardige debuut.

 

[Minimal Press 2020. Prys: R220.00. Formaat: 198,4 x 128,5 mm, sagteband, 94 bladsye. ISBN: 978-1-990989-24-7]

Bookmark and Share

Comments are closed.