Daniel Hugo. Hierdie boekie is dinamiet

 

Ek het hierdie week Louise Viljoen se sakpasbiografie oor Ingrid Jonker gekoop en dit pas klaar gelees. Dit is ‘n wonderbaarlike boek wat enige tyd net so goed of selfs beter is as enige Kannemeyer-biografie van vyf keer die omvang. En dit is beslis beter as Henk van Woerden se nogal eensydige en emosionele lewenskets by die Komrij-vertalings van haar gedigte in Ik herhaal je. Louise Viljoen formuleer bondig en helder in trefsekere Engels. Sy gee onder meer ‘n baie insiggewende ontleding van Jonker se gedig “Swanger vrou”. Dit is die eerste keer dat alle bestaande, verifieerbare inligting oor Ingrid Jonker in ‘n meesleurende narratief aangebied word.

 

Hierdie boekie is dinamiet!  

 

Daniel Hugo

 

 

 

Bookmark and Share

Comments are closed.