Vrouwkje Tuinman. Recept voor een beter leven

Gisteren was ik op de ‘Schrijf&Schrap’-dag in Breda. Op deze dag ontmoetten mensen die schrijver willen worden mensen die dat al zijn. Er waren interviews met debutanten en doorgewinterden, er werden prijzen uitgedeeld en resultaten van workshops gepresenteerd.
Een van de onderdelen waar ik aan mee werkte was de ‘speeddate’. Steeds vijf minuten kreeg je een bezoeker, die jou alles mocht vragen over schrijven. Vijf minuten kan heel kort zijn, maar ook heel lang: sommige bezoekers wilden het allerliefst een recept voor een beter leven van mij krijgen.
Een van mijn ‘dates’ vroeg me wat bij dit soort gelegenheden de meest gestelde vragen zijn. Hier komen ze:
– Hoe kan ik zelf een boek uitgegeven krijgen?
– Wilde u net als ik altijd al schrijver worden?
– Hoe kan ik op een idee komen voor een boek?
– Wat kan ik doen om te leven van het schrijven?
– Welke boeken moet ik lezen om te leren schrijven?
– Wat moet ik doen bij een writersblock?
Nu de antwoorden nog.

Bookmark and Share

Comments are closed.