Nuwe Bundel. Elly Stolwijk: de laatste framboos

de laatste framboos

Elly Stolwijk

Omslag

In de laatste framboos schetst de schrijver in proza en poëzie de beleving van een vrouw die, in de negende maand van de zwangerschap, moet constateren dat haar ongeboren kind overleden is. In 1986 verblijft Elly Stolwijk (1957) als vogelwacht twee maanden op een onbewoond eilandje in de Waddenzee. Daar, midden in de wildernis, besluit ze toelatingsexamen te doen voor de Gerrit Rietveld Academie. In 1993 studeert zij af aan de afdeling Autonoom. In haar werk zoekt ze in tekeningen, installaties en gedichten naar de verbinding tussen de woorden en de beelden. Ze debuteert als dichter succesvol in 2020 met de bundel liefde de vluchtige holte.

Het Poëziecentrum te Gent nomineerde deze bundel voor de Poëziedebuutprijs 2021.

Lees ook: «Renée Sterre is een indrukwekkend boek geworden dat ‘de laatste framboos’ heet.» – Ezra de Haan – Uitgeverij In de Knipscheer

Lees ook: «Renée Sterre heeft bestaan, ik zal haar naam voor altijd onthouden. Een indrukwekkend poëtisch verslag waar je stil van wordt.» – Janine Jongsma – Uitgeverij In de Knipscheer

 

[In de Knipscheer 2021. 90 blz. € 19,50. ISBN 978-94-93214-52-1]

 

 

Bookmark and Share

Comments are closed.