Andries Bezuidenhout. ʼn Stukkie Tom Waits vir die depressiejare

Ek het Saterdag ʼn trui gaan soek in Eastgate, maar kon nie een vind nie. Daar is nie meer gewone blou jeans of truie sonder zips en frille en brands nie. Ek dink ek word oud. Ek het wel opgelet dat die modeontwerpers teruggryp na temas uit die 1930s. Miskien sê dit iets oor die resessie – dalk binnekort ʼn depressie?

Tom Waits bly darem ʼn ongelooflike liriekskrywer. Hierdie kom uit “Yesterday is here” van sy plaat Frank’s Wild Years. Waits het dit saam met Kathleen Brennan geskryf. Ons het dit verlede Sondagaand op die Unhappy Hour gespeel. Ek hou van die manier hoe dit tydlyne koek en knoop.

If you want money in your pocket
and a top hat on your head
a hot meal on your table
and a blanket on your bed
well today is grey skies
tomorrow is tears
you’ll have to wait til yesterday is here

[…]

If you want to go
where the rainbows end
you’ll have to say goodbye
all our dreams come true
baby up ahead
and it’s out where your memories lie
well the road’s out before me
and the moon is shining bright
what I want you to remember
as I disappear tonight
today is grey skies
tomorrow’s tears
you’ll have to wait til yesterday is here

Soms wonder ek of ek soveel daarvan sou hou sonder die wysie. Ek sou dit dan waarskynlik nie opgemerk het nie. Die verwerking is eenvoudig, met net Waits se stem, kitaar, baskitaar en ‘n tamboeryn.

Bookmark and Share

Comments are closed.