Andries Bezuidenhout. Digters se mooi leuens

Ich bin so müde. Kom dit uit ʼn Jeanne Goosen gedig? Ek dink so. Waar het sy dit gaan haal? Ek is moeg, moeg, moeg; bowenal vir woorde. Verf eerder prentjies. Word gisteraand wakker. Staan op, gaan verf. Word vanoggend wakker met groen olieverf aan my lyf en die lakens.

Vanoggend eerder dan iemand anders se pittige woorde.

“[R]hetoric is the art of saying well that which may or may not be true, and it is the duty of poets to invent beautiful falsehoods.”

“Mind you, I am not asking you to bear witness to what you believe false, which would be a sin, but to testify falsely to what you believe true – which is a virtuous act because it compensates for the lack of proof of something that certainly exists or happened.”

– Otto, karakter in Umberto Eco se Baudolino

Terpentyn help vir die lyf, maar hoe gemaak met die lakens? Ek is gatvol, moerig, beneuk, moeg, moeg, moeg. En hierop laat ek nie kommentaar toe nie.

Bookmark and Share

Comments are closed.