Johann Lodewyk Marais. Op Eugène N. Marais se spoor (2)

DIE ROETE

Tydens vandag se uitstappie op Eugène N. Marais se spoor gaan ons begin deur deur Pretoria te ry. Die strate (soos Kerk-, Blackwood-, Beatrix- en Proesstraat) wat ons gaan gebruik, het reeds in Marais se tyd bestaan, al het hulle sedertdien ‘n gedaanteverwisseling ondergaan. Ek sal tydens die toer ‘n aantal besienswaardighede uitwys wat op sy lewe betrekking het. Tydens die toer sal ons enkele afklimpunte besoek. Net een hiervan is in Pretoria. In die Kerkstraatse begraafplaas gaan ons naamlik na Marais en sy vrou se graf langs die Heldeakker kyk. Daar is natuurlik heelwat ander plekke in Pretoria wat met Marais verbind word, maar vandag gaan ons nie daaraan aandag gee nie. Dit regverdig eintlik ‘n toer op sy eie. Van die begraafplaas af ry ons weswaarts na Pelindaba waar ons besoek bring aan Gustav en Hannie Preller se huis, die rondawelhuis daarnaas waar Marais gewoon het, Lood Pretorius se huis waar Marais die geweer geleen het en die plek waar Marais homself geskiet het.

Bookmark and Share

Een Kommentaar op “Johann Lodewyk Marais. Op Eugène N. Marais se spoor (2)”

 1. TGS :

  Ek het ‘n gedig vir julle spore…

  Termiet

  (vir Eugene Marais, aan sy oorle’ vrou, Lettie)

  Van waar kom DIE verlore straal
  gate korrel vir die hael?
  En waarheen sterf ons in die nes
  as hierdie soeklig, my Prinses?