Andries Bezuidenhout. As boekwinkels sluit

Hartseer foto. Die leë rakke in die agtergrond. Dis vandag Die Boekehuis se laaste dag. Die les wat ʼn mens leer is dat selfs pleidooie van die land se voorste kunstenaars en intellektuele geen verskil meer aan korporatiewe besluite kan maak nie.

“Years later he’d stood in the charred ruins of a library where blackened books lay in a pool of water. Shelves tipped over. Some rage at the lies arranged in their thousands row on row. He picked up one of the books and thumbed trough the heavy bloated pages. He’d not have thought the value of the smallest thing predicated on a world to come.”

– Cormac McCarthy, The Road

Bookmark and Share

4 Kommentare op “Andries Bezuidenhout. As boekwinkels sluit”

 1. Andries Bezuidenhout :
 2. Desmond :

  Andries, daardie paragrafie uit The Road het my destyds verskriklik aangegryp, en vandag nog steeds. Een van die groot romans van die nuwe eeu sover. Dit en Ishiguro se Never Let Me Go: fundamentele ondersoeke na die moontlikheidsvoorwaardes van betekenisvolle menssyn. Wanneer ons die markfundamentaliste na die rewolusie heropvoedingskampe toe stuur, moet ons hulle hierdie boeke maak lees.

  Nog iets wat mooi aansluit by jou inskrywing:

  “Businessmen, they drink my wine
  Plowmen dig my earth
  None of them along the line
  Know what any of this is worth”

 3. Desmond, ek het pas Ishiguro se nokturnekortverhale gelees, asook “A Pale View of Hills”. Nou’s ek besig met “The Unconsoled”, maar dit trek swaar. Van “Never Let Me Go” en “Remains of the Day” het ek nog net die films gesien [Bloos]. Ek sal ‘n heropvoedingskamp met tyd om te lees baie waardeer.
  (Welkom terug!)

 4. Desmond :

  Andries, beide filmweergawes is nogal goed — maar wat hy in die romans regkry is fenomenaal. Veral Never Let Me Go — een van my desert island boeke. Margaret Atwood het ‘n wonderlike resensie daaroor geskryf destyds. Ek het nog nie The Unconsoled gelees nie: dit sit op die rak vir my en gluur. Paul Cilliers het dit baie hoog gerate, maar dit lyk vir my na die soort boek wat mens in die winter lees… Hy’s dus die afgelope 6 Julies op my leeslys, maar dan is ek altyd besig met iets anders of ironies genoeg in die Noordelike somer.

  Ja, ek’s terug… kampus is bedrywig so Versindaba sal ontvlugting moet bied! 😉 Sien jou hopelik by die Woordfees.