Alfred Schaffer. Wie was ik

 

 

Ze kwam naar Nederland om verpleegster te worden en werd uitgescholden

In zijn nieuwe bundel Wie was ik (●●●●) probeert dichter Alfred Schaffer tot zijn afkomst door te dringen, door zijn Arubaanse moeder een stem te geven.

 

Lees ‘n resesnie van dié bundel by die onderstaande skakel:

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/26/de-mens-die-zijn-bloedeigen-moeder-weer-leven-inblaast-a4004089

 

Bookmark and Share

5 Kommentare op “Alfred Schaffer. Wie was ik”

  1. Baie geluk, Alfred! ‘n Uitstekende resensie van ‘n bundel wat ek graag sal wil lees – en vertaal.

  2. Alfred :

    Baie dankie, Daniel!

  3. Yves T’Sjoen :

    De bespreking door Maria Barnas in NRC nodigt uit tot lezen. Ik haal de bundel morgen in huis. In Gent is het toegelaten naar de boekwinkel te gaan. Méér nog: de boekenverkoop wordt aangemoedigd en is van groot belang voor het overleven van de lokale boekwinkel. Twee keer goed besteed. En tweemaal een verheugend bericht op Versindaba: de uitgave van Alfred Schaffers dichtbundel (met de lovende recensie) en het nieuws dat ik hierboven lees, gepost door de immer genereuze Daniel Hugo: een Afrikaanse vertaling die in het vooruitzicht wordt gesteld. Kom in, dit vries daarbuite was ook al zo een fantastische bloemlezing in het Afrikaans uit Alfred Schaffers poëzie.