Peter Holvoet-Hanssen en die Medellin-poësiefees

Peter Holvoet-Hanssen

Peter Holvoet-Hanssen

Die grootste poësiefees ter wêreld, naamlik die Medellinse fees in Colombia, het dié naweek begin en sal tot 11 Julie duur. Die fees, wat jaarliks deur bykans 35,000 mense bygewoon word, betrek vanjaar meer as 50 digters vanoor die hele wêreld; waaronder Peter Holvoet-Hanssen wat vanjaar die Vlaamse digkuns met ‘n borgskap deur die Vlaams Fonds voor de Letteren sal verteenwoordig. Holvoet-Hanssen, wat in 2007 die Vlaamse Kultuurprys verower het, se mees onlangse bundel is Navagio wat in 2008 verskyn het. Die VFL borg elke jaar een van hul digters om aan hierdie ongelooflike geleentheid deel te kan neem. Vorige geborgde deelnemers aan dié fees was onder andere: Luuk Gruwez, Stefan Hertmans, Erik Spinoy en Miriam Van hee. Hierdie is reeds die 19de fees wat in Medellin aangebied word.

Gaan lees gerus weer die Nuuswekker van 6 Mei wat oor Holvoet-Hanssen gehandel het, of besoek sy webblad by www.kapersnest.be

Dan het ons webmeester gedurende die naweek sommer heelwat nuwe leesstof op die webblad geplaas; snuffel rond en geniet! Ook is ons besonder opgewonde om Ronel Nel, die laaste van die twee nuwe bloggers, met haar eerste blog-inskrywing te verwelkom. Vanweë haar agtergrond as joernalis en haar betrokkenheid by verskeie innoverende poësie-projekte, is haar inskrywings beslis iets om na uit te sien … 

Mag hierdie week ‘n veugdevolle een wees.

Mooi bly.

LE  

Bookmark and Share

Comments are closed.