Andries Bezuidenhout. Die gekouery met oop monde

Hier is my stuk in Rapport oor Oopmond by Aardklop. Lees ook Ronel Nel se bloginskrywing daaroor. En die artikel daaroor in Beeld, hier bo. ʼn Vorige klug wat ek geskryf het oor ʼn poësievoorlesing by Aardklop het tot ʼn bietjie van ʼn debat gelei – oor digters as popsterre of rocksterre. Daar is ook natuurlik Loftus Marais se gedig daaroor. Ek’s nuuskierig om te sien wat mense van hiérdie een gaan maak. Byt ons meer af as wat ons kan kou?

O ja, voor ek vergeet. Moet beslis nie Theunis Engelbrecht se heerlike artikel oor NuL en Thys Nywerheid misloop nie. ʼn Ruk gelede wou Antjie Krog weet hoekom Afrikaanse poësie nie die energie het wat rockmusiek het nie. Sedertdien, lyk dit my, het die energie in poësie vlamgevat, maar baie van die musiek het maar vervelig en beklemmend geraak (Ek verwys na lirieke, spesifiek). Dit lyk of daar weer iets gebeur!

Bookmark and Share

Comments are closed.