Hans Pienaar. Digkyk / Eye poetry

Die uitstalling Digkyk/Eye Poetry, wat deel was van die Melville Poetry Festival die naweek, duur nog tot 30 Oktober in die “Wopko Jensma”-winkel in Sewende Straat, Melville (reg langs DVDGurus, tussen 3de en 4de Laan). Soos Jensma se werk, gaan Hans Pienaar se fotogedigte en Charl-Pierre Naude (Jan Kolonie Hoenderdief) se metafoorposse oor die integrering van teks en beeld.

As ‘n mens die tyd afstaan om ‘n goeie foto te “lees”, sien jy nuwe dinge wat nie met die eerste oogopslag altyd waarneembaar is nie. Hoewel dit op die oog af lyk of foto’s en gedigte nie by mekaar hoort nie, wys Pienaar se fotogedigte hoe die lesing van ‘n foto aangehelp en verruim word deur ‘n gedig met die lesing te integreer.

Pienaar het self die foto’s geneem op reise die wêreld deur as joernalis, van Melville se agterplase tot Timboektoe en Tromso, die mees noordelike stad. Die gedigte het ontstaan uit die kursoriese notas by die foto’s.

Naude is al geruime tyd besig met sy “metafoorposse” en het van hulle tydens verskeie kunstefeeste versprei. Hy werk met epigrammatiese sinsnedes en/of enkele woorde, waarby hy sy eie kleurvolle tekeninge gemaak het.

 

 

Bookmark and Share

Comments are closed.