Astrid Lampe. Wiskunde is strak

Poëzie is wiskunde. Van dit soort statements krijgen niet alleen dichters het graag Spaans benauwd. Ik heb dan ook snel afgeleerd om met het hogere te koketteren. Niet alle alpha’s trekken dat. En dat wat ik gewend ben niet (meer) te vermelden, blijven zij er stug in lezen. (Dat trekt me dan weer heel bijzonder in hen aan.)

Poëzie is wiskunde. Hogere/gewoon/ordinaire. Ik heb het allemaal serieus overwogen maar de stelling wordt er niet steviger op. Wiskunde is wiskunde. (let op: niet =)  En net als bij mensen die in een stevig betoog ineens ‘echt’ en ‘eerlijk’ gaan roepen, het haalt het lekkere boude statement waarmee ze van wal staken, alleen maar onderuit. Poëzie is het hogere, beweerde laatst iemand. Al het pluimvee op kot, bij mij had hij dat niet gelezen!

Wat wiskunde met gevoel te maken heeft, dat kan ik hem vrees ik, alleen poëtisch duidelijk maken.

Bookmark and Share

Comments are closed.