Annora Eksteen. Digterspa

 

 

 

Digterspa

 

gisteraand by ‘n funksie

het ek ‘n man sien sit

sy denkersvoorkop en silwer hare

het my weer aan die dink

oor my pa gesit

 

vanmiddag het ek hom sien sit

die ou digter met sy hand op sy ken

die ou draadstoele

die stinkhout

die soetdoringboom

 

my windklokkies klingel sag

troostend in die ligte wind

 

hy praat met my en sê

nokkie my ou bokkie

ek verstaan

jy’s ‘n digterskind

dis van my

dit kom daarvandaan

 

en ek stuur my pakkie aan

 

Hierdie gedig – ’n inskrywing vir die jaarlikse AVBOB Poësiekompetisie – is in die AVBOB Poësiebiblioteek gepubliseer, en word herpubliseer met toestemming van die AVBOB Poësieprojek. Klik hier om toegang tot meer as 17 000 gedigte in al 11 amptelike Suid-Afrikaanse tale te kry: https://www.avbobpoetry.co.za/Poem/ViewAll

 

Bookmark and Share

Comments are closed.