Hannes Visser. Nagwaak

 

 

 

Nagwaak

 

die weerlig verblind die spieëls

en ek begin tel

duisendeneen

duisendentwee

duisendendrie

duisenden

die knal sweepslag en rammel weg

 

“meer as ‘n kilometer, ons is veilig”

sou ek gesê het terwyl ek die kombers

vir die soveelste keer om jou lyf vou

en jou voorkop soen

 

“onthou van die honde”

sou jy vir die soveelste keer herinner

en ek sou vloer toe wys waar hulle

met vlak asems op jou bedmatjie lê

 

die weerlig verblind die spieëls

duisendeneen

duisendentwee

duisendendrie

duisenden

ek wonder hoeveel sekondes

in twee en twintig maande is

 

 

Hierdie gedig – ’n inskrywing vir die jaarlikse AVBOB Poësiekompetisie – is in die AVBOB Poësiebiblioteek gepubliseer, en word herpubliseer met toestemming van die AVBOB Poësieprojek. Klik hier om toegang tot meer as 17 000 gedigte in al 11 amptelike Suid-Afrikaanse tale te kry: https://www.avbobpoetry.co.za/Poem/ViewAll

 

Bookmark and Share

Comments are closed.