RIV: Ronel Nel (1964 – 2022)

 

 

Ronel Nel (27 Augustus 1964 – 27 Maart 2022) is gisteraand in intensiewe sorg oorlede na ‘n kort siekbed.

Ronel Nel is in Pretoria gebore en het vanaf 1983 aan die Universiteit van Stellenbosch gestudeer, eers vir ‘n BSc met Chemie en Rekenaarwetenskap, maar sy het in 1985 verander na joernalistiek. Nadat sy haar honneursgraad in Joernalistiek verwerf het, het sy wyd gereis.

Van 1999 tot 2005 was sy die Bemarkings- en Mediabestuurder van die Aardklop Kunstefees op Potchefstroom en lewer ook vryskutartikels vir Sarie, Beeld, Insig, Rapport, Rooi Rose, Taalgenoot, Swaubone, Getaway en Weg. Sy was koördineerder vir die Pendoringkompetisie, beoordelaar en mentor by die Sanlam/LitNet aanlynskryfskool, aanbieder by die ATKV-skryfskool op Potchefstroom en ook resensent van boeke en flieks.

Haar digbundel [en die here het foto’s geneem oor vanderbijlpark] (Protea Boekhuis) was in 2003 op die kortlys van die Ingrid Jonkerprys. Sy het verskeie kinderboeke gepubliseer, asook ’n debuutroman, “Pelgrimshoop” (LAPA Uitgewers), wat in 2018 vir die ATKV Veertjie as een van drie finaliste vir die beste roman benoem is. Twee opvolgboeke verskyn binnekort by Tafelberg Uitgewers.

 

(Bron Wikipedia)

 

Bookmark and Share

5 Kommentare op “RIV: Ronel Nel (1964 – 2022)”

 1. Helize van Vuuren :

  Die digter Johan van Wyk is ook vanoggend oorlede.
  Mag sy siel rus.
  Ek sal onthou.

 2. Marianne de Jong :

  RIV Johan van Wyk. Ons was kollegas by die Universiteit van Durban-Westville. Ek lees jou gedigte nog altyd.

 3. charl-pierre naude :

  R I V Ronel

 4. Johann Lodewyk Marais :

  Ronel Nel kon soos ‘n engel skryf.

 5. charl-pierre naude :

  R I V Johan van Wyk